Szülői értekezlet
2016-09-09
Órarend
2016-09-09

KKV

  1. szeptember végétől a budapesti és vidéki szakképzési centrumokban lehetőség nyílik arra, hogy ingyenesen újabb OKJ képzésben vegyenek részt az érdeklődők.

 

Induló képzések:

  • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01)
    (1 éves, nappali, ill. esti felnőttoktatás)
  • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01)
    (1 éves, nappali, ill. esti felnőttoktatás)

Általános tudnivalók a képzésről:

Óraszámok: 1008 óra (nappali képzés), illetve 504 óra (esti képzés), melyből 60% idegen nyelv (angol vagy német), 30% informatikai ismeretek, 10% vállalatirányítási ismeretek.

Az egy éves képzés nyelvi szintje:

  • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01) – kezdőről alapfokú nyelvvizsgáig.
  • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01) – alapfokú szintről középfokú nyelvvizsgáig.


Jelentkezési feltételek:

Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01)

Bemeneti feltétel: minimum szakiskolai végzettség

Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01)
Bemeneti feltétel: érettségi + szakképesítés + B1 szintű nyelvtudás az oktatott nyelvből.
A képzés megkezdése előtt képzésre jelentkező szintfelmérő teszten vesz részt.

 Érettségi vagy szakközépiskolai érettségi végzettség és bármilyen /szakmai végzettség (ide értve a régi szakközépiskolákban az érettségi bizonyítvánnyal tanúsított szakmai végzettséget is),

Akinek csak érettségi vizsgája van, de szakképesítéssel nem rendelkezik, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (1074 Budapest, Dohány u. 65. tel:413-2770) szervezésében 1 hét alatt Pénztárkezelő és valutapénztáros szakképesítést szerezhet, ezt követően csatlakozhat a képzéshez.
Képzés célja:

A beszédközpontú nyelvi képzés célja, hogy elősegítse a hallgatók alkalmazkodását az idegen nyelvi környezethez, fejlessze kommunikációs készségeit és képességeit.
Célja továbbá, hogy a hallgatók olyan idegen nyelvi kompetenciák birtokába jussanak, melyek segítségével mindennapi életük és munkájuk során nyitottabbá válnak a világra.
A képzés során a hatékony, gátlásoktól mentes, szabad kommunikációs attitüd kialakítás a cél.

Az informatikai képzés célja, hogy a képzésre jelentkező megismerje az internet nyújtotta lehetőségeket, melyeket munkájában tud használni. Ismerjen internetes keresőmotorokat, azok segítségével képes legyen információkat gyűjteni, a megszerzett információkat elektronikusan továbbítani. Munkájában tudja használni a legismertebb elektronikus ügyintézési portálokat. Tudja használni a közösségi háló nyújtotta lehetőségeket mind személyes, mind munkahelyi célokra.

A vezetői ismeretek képzés célja, hogy sikeres középvezetőket képezzünk a sikeres vezetők mellé. A tantárgy oktatásának keretében arra koncentrálunk, hogy a hallgatók tudjanak az egyes szakterületek állandóan ismétlődő kérdéseiről, határidőkről, arról, hol, hogyan juthatnak megfelelő válaszokhoz, ezt a képességüket legyenek képesek megosztani munkatársaikkal. A tananyag három területre koncentrál: a vezető piaccal kapcsolatos, a munkatársakkal kapcsolatos és a gazdálkodás irányításával kapcsolatos feladatokra.

 

Bővebb felvilágosítás és jelentkezés az ország bármelyik szakképzési centrumában.

 

 

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

 

Hol lehet jelentkezni a képzésre?

Figyelemmel arra, hogy a képzés egy OKJ szakképesítés ráépülés megszerzésére irányul az ingyenes iskolai rendszerű képzésekre azon szakképző iskoláknál lehet jelentkezni, amelyek e képzéseket indíthatják. A képzéseket indító szakképzési centrumiskolák listája és elérhetősége itt elérhető.

Mikor indulnak, mikortól érhetők el a képzések?

A Kis- és középvállalkozások ügyvezetője szakképesítés-ráépülés megszerzésére irányuló iskolai rendszerű képzések a tanév rendjéhez igazodóan indulnak szeptemberben végéig.

Kik vehetnek részt a képzéseken? Milyen előképzettség szükséges a képzésben való részvételhez?

A képzéseken bárki részt vehet, aki a következő előfeltételekkel rendelkezik.

A Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. szakképesítés-ráépülés megszerzésére irányuló képzésbe legalább alapfokú iskolai végzettséggel, valamint egy állam által elismert szakképesítés vagy részszakképesítés birtokában lehet bekapcsolódni.

A Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. szakképesítés-ráépülés megszerzésére irányuló képzésbe érettségi végzettség, valamint egy állam által elismert érettségire épülő szakképesítés birtokában, továbbá előzetes tudásszint mérése alapján az oktatott nyelvből KER B1 szintű nyelvtudással lehet bekapcsolódni.

Hogyan történik az oktatás?

A képzéseket megfelelő számú jelentkező (12 fő egy nyelvi csoportban) esetén indítják az iskolák. A képzések 25 éves életkor felett csak felnőttoktatásban, esti munkarend szerint folyhatnak. 25 éves életkorig lehetőség van a nappali rendszerű képzésre is. A képzések ütemezését, időbeosztását (órarendjét) a képzést folytató iskolák határozzák meg.

Kell-e vizsgát tennem a képzés végén?

Tekintettel arra, hogy a képzés egy állam által elismert szakképesítés megszerzésére irányul, így az egy OKJ komplex szakmai vizsgával zárul. Az ezen való részvétel nem kötelező (visszafizetési kötelezettség sem keletkezik), de vizsga hiányában elvész a tudás igazolt megszerzésének lehetősége.

Milyen nyelveket tanulhatok?

A képzések angol és német nyelvi tartalommal indulnak.