Idegen nyelvi karácsony
2016-12-19
KKV keresztfélévben is
2016-12-21

Karácsonyi adományozás

Az eddigi években az osztályok és a tanárok egy-egy rászoruló családnak tartós élelmiszerrel, játékokkal és ruhákkal töltötték meg a feldíszített Mikulás-zsákokat.
Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben az évben kibővült az adományozás a szélesebb összefogás következtében: a BGSZC Budai Középiskolája, az OTP Fáy András Alapítvány, az OTP Bank, a budapesti és a nyíregyházi OK Oktatási Központ, a Jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium és a Humanitás Szociális Alapítvány összefogásával közel 170 zsák telt meg ajándékokkal.
Az idei különlegesség, hogy nem egy, hanem három térség hátrányos helyzetű családjait tudjuk segíteni. Baranya megye mellett Nyíregyházára és a Jászságba juttatunk el adományzsákokat a hét folyamán.
Minden osztály, az iskola vezetőségének tagjai valamint a tanárok is két-két családnak gyűjtöttek tartós élelmiszert. Az OTP Fáy András Alapítványa és a Humanitas Szociális Alapítvány pedig ruhákat és játékokat ajándékozott a családoknak.
Minden évben nagy öröm látni az iskola folyosóin összegyűlt és gyönyörűen feldíszített zsákokat, megható átélni közel 1300 diák és 120 tanár összefogásának eredményét ezért az igen nemes ügyért.
A zsákok összekészítésében mindenki részt vállal: vannak, akik dekorálják a zsákokat, vannak, akik beszerzik az összegyűjtendő adományokat.
Akadnak olyan osztályok is, akik a családoknak személyre szóló levelet írnak, hogy így még nagyobb örömet szerezzenek a családoknak, főleg a kisgyerekeknek.

jaszarokszallas2