Párbeszéd a gyermekutaztatás szabályairól
2017-03-21
A szónokverseny regionális fordulója
2017-03-27

Projektnap a Víz Világnapján

A BGSZC Budai Középiskolája 10.ak, 10.dk, 11.dk osztályos tanulói László Istvánné, Garancsiné Bella Ágnes és Veresné Dongó Katalin tanárnők kíséretében projektnapon vettek részt a Víz világnapja alkalmából, amelyet a Budapesti Művelődési Központ szervezett.

A program egy órás sétahajózással kezdődött. A főváros egyedülálló panorámájában gyönyörködve a MAHART Passnave munkatársainak segítségével érdekes információkat kaptunk a Dunáról, a hajózásról. Kisfilmekkel mutatták be a dunai kikötőket és a Tersus nevű hulladékgyűjtő hajó működését.

A sétahajózást követően a program a művelődési központban folytatódott az Etele úton. Útközben a Bikás parkban volt néhány percünk, hogy élvezzük az első igazi tavaszi napsütést.

A művelődési központban finom ebéd várt ránk a szakmai programok előtt.

Nagyon érdekes, informatív előadást tartott Zagyva Tünde Andrea ökológus, vízvédelmi referens hazánk vízgazdálkodásáról és a környezetszennyezés problémáiról.

Az előadás után kézműves foglalkozásokon vettünk részt képzett animátorok segítségével. Az origami mellett CD festés, dísztárgy és ékszerkészítésre volt lehetőségünk.

A programot tombola sorsolása zárta, 5 szerencsés tanuló nyert ötezer forintos Libri könyvutalványt.

Nagyon jól szervezett, tartalmas, hasznos napot töltöttünk el a Víz világnapján.