“Ki a tanteremből nap” program
2017-06-28
A BGSzC Budai Középiskolája az Európai Parlament Nagykövet Iskolájává is vált.
2017-06-29

Ügyviteli titkár

Ügyvitel ágazat

 

Kinek ajánljuk az ügyvitel ágazatot?

 

Ha nem félsz a kihívásoktól és szeretsz emberekkel dolgozni, ha érdekel a PR, a rendezvényszervezés, a háttérmunka, akkor válaszd az ügyviteli képzést!

Számítógépes ügyviteli és adatbeviteli programokkal fogsz dolgozni. Szükség lesz a kreativitásodra, valamint számítanak majd rád a munkatársakkal és az ügyfelekkel történő kapcsolattartásban is.

 

Mire leszel képes tanulmányaid befejezése után?

 

Ma már egyetlen vállalkozás sem nélkülözheti az adminisztratív, ügyviteli, asszisztensi feladatokat szakszerűen ellátni képes munkaerőt, aki az irodai szoftverek használatában jártas, a gyorsírástudás birtokában képes adminisztratív feladatok ellátására és gépírni is kifogástalanul tud. A szakképesítés megszerzése után a vállalkozásokban a vezetők mellett képes leszel önálló feladatok ellátására, azaz önállóan el tudod végezni az üzleti adminisztrációval kapcsolatos tennivalókat (levelezés, másolás), a tárgyalások szervezését, előkészítését és egyéb titkársági munkákat (diktálásra írás, szövegszerkesztés), valamint szervezési és protokoll feladatokat. Közreműködhetsz a különböző üzletek lebonyolításában, szerződések megkötésében, az ügyfelekkel, az üzleti partnerekkel való kapcsolattartásban.

Az ügyviteli képzés nem csak elméleti órákból áll. A 10. és a 11. évfolyamot követő összefüggő szakmai gyakorlat 140-140 óra, amelyet magyar vállalkozásoknál, multinacionális cégeknél, önkormányzatoknál, oktatási intézményekben, kulturális intézményekben teljesítik tanulóink.

Ez azért fontos, mivel pályakezdőként sokkal könnyebb az elhelyezkedés, ha valaki már szakmai gyakorlattal is rendelkezik.

 

Milyen szakmákra készítünk fel?

 

Az ügyvitel ágazaton a 9-12. évfolyamon az Irodai titkár szakképesítés alapozását végezzük.

Az érettségi vizsgát követően ezt a szakmát az előzetes tanulmányaid beszámításával egy év alatt megszerezheted.

Számtalan állás közül választhatsz az érettségit követő OKJ képzés elvégzése után. Lehetsz akár titkár, adminisztrátor, ügyintéző vagy  asszisztens is.

 

Milyenek az elhelyezkedési lehetőségek?

 

Elhelyezkedhetsz piaci alapon működő vállalkozásoknál, az államigazgatásban, az államháztartásban, pénzügyi területen. Dolgozhatsz kis- és középvállalkozásoknál, vagy multinacionális cégeknél, oktatási, kulturális intézményben, alapítványoknál, nonprofit cégeknél. Elhelyezkedési esélyeidet növelheted, ha több idegen nyelven is képes vagy kommunikálni.

 

//]]>