Kerületi floorball diákolimpia
2017-12-15
Karácsonyi vetélkedők
2017-12-27

Adventi vásárunk

Az idén is megnyitotta kapuit adventi vásárunk.
A vásáron kezdetek óta részt vesz Kovács Rózsa tanárnő, aki textil-, fa- és bőrmunkákkal egyaránt foglalkozik, idén pedig egy új technikát: tűzzománcot hozott. Ékszereket  és kedves kis díszeket egyaránt készít. Ágoston Klaudia tanárnő egyedi készítésű papírmasé karácsonyfa gömbökkel volt jelen idén, illetve neki köszönhettük a terem papírdíszeit is. Markolt Zsuzsa tanárnő idén árult először, mézeskalács mécsestartókat és díszeket hozott, amit anyukájával együtt készítettek és csomagoltak. Orosz Krisztina tanárnő kezdetektől oszlopos tagja volt a csapatnak. Bár már nem nálunk dolgozik, mégis gondolt régi vevőire és beküldte a saját készítésű szappanjait, sokak örömére. Kántor Mónika tanárnő  tüneményes angyalkákat készített kávékapszulákból, manócskákat fagolyókból.
Kisgyermeke mellől visszatért hozzánk Herman Mónika tanárnői barátnője ( aki iparművész és gyönyörű égetett agyag  tányérokat, fülbevalókat, Tiffany stílusú üvegdíszeket, valamint házi készítésű, illatos, kecsketej-alapú szappanokat hozott.

Idén a tanulók körében is meghirdettük a lehetőséget, hiszen fontos , hogy minél előbb megismerjék a vállalkozás alapjait,a marketing és a kereskedelem fogásait. Két kislány, illetve anyukájuk jelentkezett a vásárra, mindketten Simon Zsuzsa tanárnő osztályába járnak. Egyikőjük szakmája könyvkötő, csodás kis jegyzetfüzeteket hozott, melyek bársony borítását még kézbe venni is jó érzés volt. Másikuk nagyon precízen horgolt díszeket, kopogtatókat, mikulásokat, hóembereket, angyalkákat, harangokat, mécsestartókat hozott.
Kotánné Baló Krisztina tanárnő szintén horgolt karácsonyfa-díszeket készített fehér és színes fonalakból, szalagokkal, gombokkal, gyöngyökkel díszítve.
Szintén idén először a tanulók előtt is megnyitotta kapuit a vásár, többeket becsábított a hangulatos zene és a folyosón messze terjedő karácsonyi illat. Néhány kolléga az osztályait is behozta, sőt még az épületben zajló továbbképzés hallgatói is belátogattak. Reméljük jövőre még többen térnek be és talán jobb kedvvel mennek vissza a tantermekbe.
Mindenkinek nagyon köszönjük a szervezést!
//]]>