Fogyasztóvédelem – előadás és vetélkedő
2018-03-24
Színházlátogatás
2018-03-27

MAKER verseny

Tarolt a Budai a MAKER-versenyen

Immár negyedik alkalommal rendezték meg a Centrum-szintű MAKER-versenyt. Ahogyan az előző évben, úgy idén is a BGSZC Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája adott otthont a nemes vetélkedésnek. A versenyen 3 fős csapatok indulhattak, és a kiírás szerint a 11. és 12. osztályos tanulók képviselhették a Centrumos iskolákat.

A Budai Középiskola 3 csapattal is képviseltette magát, amely közül a Mosómedvék I., a Mormota csapat pedig a II. helyet szerezte meg.

A Mosómedvék csapat tagjai:

1. Nagy Borbála 11. Bk

2. Takács Brigitta 11. Bk

3. Tóth Szimonetta 12. Bk

A Mormota csapat tagjai:

1. Szilvási Dávid 12. Ck

2. Tokaji Márton 11. Bk

3. Vasvári Márk 11. Bk

A versenyzők felkészítését Bakos András tanár úr végezte.

A verseny résztvevőinek változatos, a kereskedelmi szakmacsoporthoz kapcsolódó feladatokat kellett megoldani. A vetélkedés nem titkolt célja, hogy játszva tanítson, illetve ellenőrizze a szakmacsoporton belül megszerzett ismereteket.

A résztvevőknek így áruforgalommal és marketinggel kapcsolatos kreatív feladatokat kellett megoldani, valamint a délelőtt során egy terméket kellett kifejleszteni. Természetesen, nem maradhatott el a termékkel kapcsolatos árkalkuláció sem, valamint plakátot és szlogent is kellett készíteniük. A verseny során a terméket szóban is be kellett mutatniuk. A délelőtt legizgalmasabb része a verseny zárása volt, amikor is az elkészített terméket ki is próbálták a csapatok.

Gratulálunk a győzteseknek és reméljük még sok ilyen szakmai versenyen fognak tanulóink szép eredményeket szerezni.

 

//]]>