Angol szépkiejtési verseny
2018-04-17
Fotópályázat siker
2018-04-18

Mozdulj a klímáért

EPSON MFP image

77 iskola 16 221 diákja összesen 115 263 zöld mérföldet gyűjtött a Mozdulj a klímáért! 2017-es magyarországi kampányában. Ezzel jelentősen hozzájárultak az európai eredményhez, ahol 10 ország 205 577 fiatalja több mint kétmillió zöld mérföldet gyűjtött össze, amivel ötször elsétálhattak volna a Holdra. A kampányhét legjobb közösségi és egyéni feladatait cikkünkben mutatjuk be.

A kampányhéten minden utat, amit a résztvevők környezetkímélő módon tettek meg (gyalog, biciklivel, busszal, vonattal, görkorival, stb.), egy zöld mérfölddel jutalmaztunk. Emellett a magyar fiatalok egyéni, kiscsoportos és közösségi munkákat készítettek az akcióhéten. Az alkotásokat a szervező Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és Reflex Környezetvédő Egyesület 5 fős zsűrije bírálta el és hozta meg konszenzussal döntését.

A feladatok:

Közösségi akció

A részvevő iskolák ismét több lehetőségből választhattak:

Élő mandala – Olyan nagy, közös képes üzenetet vártunk az iskoláktól, melyen a résztvevők egy óriás kört formálva fogalmaznak meg üzenetet!

Park(oló) – Azt kértük, hogy a közösségi akció idejére jelképesen foglalják „vissza” az iskola körüli parkolókat, s legyenek átmenetileg színes tevékenységek közösségi színterei!

Akció a környezetért! – 2017-ben is lehetőséget biztosítottunk, hogy az iskolák egyéni hangvételű közösségi akciót is magvalósítsanak.

//]]>