Tankönyv fizetési kötelezettség
2018-06-14
Javítóvizsga eredmények
2018-07-10

Erasmus+ Program

  1. őszén újabb 2 éves Erasmus + projekt indult „Finding Your Voice” címmel, amely keretében az első találkozóra -a tanárok részvételével (iskolánkból Pusztai Balázs és Benyó Gabriella)- az olaszországi Sarno városában került sor november elején. Ezt követően december 17 és 21. között az első junior nagykövet találkozó alkalmából vendégül láttuk az olasz és holland diákokat és tanáraikat. Ellátogattunk a Parlamentbe, ill. karácsonyi vásár és városnézés is belefért a délutáni programokba. A diákok a délelőtt folyamán iskolai foglalkozásokon vettek részt, melyeken olyan aktuális EU-t érintő témákat dolgoztak fel, mint a migráció vagy a környezetvédelem.

A második nagyköveti találkozó a holland csereprogram keretén belül valósult meg Nijmegenben  2018. január 31. és február 9. között. 25 cserediák látogatott idén Hollandiába, és a jól bevált programokon kívül (amsterdami látogatás, Stage Night, nijmegeni városnézés, disco, stb.) a délelőtti tanórák közé bekerült az ún. „Debate” új elemként, ahol a diákok a már említett aktuális témákat dolgozhatták fel vita formájában.

A 25 holland diákot március 18 és 27 között látta vendégül iskolánk. A tanórai foglalkozásokon kívül (tojásfestés, testnevelés, civilizációs játékok, fizika, stb.) a programot színesítette a sok városnéző program, kirándulás Szentendrére, a Vasarely múzeumba, libegőzés és hajókázás.

Újra bebizonyosodott, hogy egy ilyen program rendkívül jó lehetőséget biztosít a fejlődésre diáknak és tanárnak egyaránt.

 

//]]>