Karácsonyi vásár
2018-12-19
Sci-fi filmekben, sorozatokban, könyvekben
2018-12-22

2018-as bécsi kirándulás

A Budai Középiskola minden évben ellátogat Bécsbe az adventi időszakban. Ez már hagyomány. Idén a jó hangulatú buszút, amelyen közel 100 diák vett részt, ismét a Stadionnál ért véget, ahonnan átmetróztunk közösen a Hofburgba, Sissi és Ferenc József rezidenciájába, és megcsodálhattuk a gyönyörü belsőépítészetet, berendezést, a császári pár szokásairól árulkodó helyiségeket. Csodálatos élmény volt. Ezt követte a múzeum alsó szintjén található étkészletmúzeum meglátogatása, ahol gyönyörű porcelánokat és ezüst tárgyakat tekinthettünk meg.

A szervezés és az időjárás is remek volt; hullott a hó, így alkalom volt megkóstolni a belvárosban a Wiener Snitzlt, a Mária Terézia kávét és a Sacher tortát. Lehetőség nyílt a karácsonyi vásárok és különleges boltok megtekintésére is. Az esti visszaút izgalmas kvízzel telt, ahol jeleskedtek a budais diákok. Miattuk és a jó hangulatért érdemes megszervezni ezt az utat jövőre is!

A szervezésben részt vett és a csoportokat kísérte: Bencze Melinda, Kósikné Wacha Adrien, Stréda Eszter, Gombos Zsófia, Polgár Emese, Spalovszky Csaba, Kocsis Zsolt és Keszy-Harmath Dániel.

//]]>