Tanári karácsony a Budaiban (2018)
2018-12-22
ELTE – OTP Fáy András Alapítvány Alumni rendezvény
2018-12-23

Adománygyűjtés

Iskolánk a az OTP Fáy András Alapítvánnyal, a budapesti és a nyíregyházi OK Oktatási Központtal, az OTP Bank Marketing Igazgatóságával, a Humanitas Szociális Alapítvánnyal és a Jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolával összefogva gyűjti az adományokat.

Immáron 6 évre visszanyúló hagyomány, hogy az OTP Fáy András Alapítvány és első mintaiskolája, a BGSZC Budai Középiskolája év végén gyűjtést szervez rászoruló fiataloknak. Az évről évre új résztvevővel kiegészülő kezdeményezés az első esztendőben már akkor is jelentősnek számító 60 zsáknyi tartós élelmiszer összegyűjtésétől mára odáig jutott, hogy képes 150 rászoruló család karácsonyi ünnepét szebbé tenni.

Ebben az évben 150 csomag adományt osztunk szét jászsági, nyíregyházi és győri kistérségek rászoruló családjainak. A nagy zsákokba tartós élelmiszereket és a családban nevelkedő gyermekek életkorának megfelelő játékokat csomagoltunk. Ezen túl a jászsági és a nyíregyházi kistérség két óvodája kap játékokat és könyveket.

Iskolánkban már novemberben elindult a gyűjtés és a zsákok kidíszítése. Diákjaink nagy kedvvel díszítik a zsákokat. Kedves üzenetekkel és vidám rajzokkal teszik még személyesebbé és ünnepibbé az adományt. Az elmúlt évben olyan sok szép és különleges díszítés készült, hogy az idén a diákok szavazhatnak a legszebb zsák címre is. Minden évben nagy öröm látni az iskola folyosóján összegyűlt és gyönyörűen feldíszített zsákokat, megható átélni közel 1300 diák és 100 tanár összefogásának eredményét ezért az igen nemes ügyért.

//]]>