Technonprofit pályázatok
2019-01-01
Angliai utazási lehetőség
2019-01-08

Mikes történelem verseny

Hagyományos iskolai töriversenyünk második fordulójára 2018. december 10-én került sor. A Mikes  Kelemen emlékversenyen a 11. évfolyam csapatai mérték össze tudásukat. A feladatok az 1490 – 1790 közötti eseményekhez kapcsolódtak. A helyszín és a lebonyolítás már több diáknak ismerős volt, hiszen az előző években is  vállalkoztak erre a játékra és így rutinosan vették az akadályokat.

Bátran állták Kozma Géza tanár úr villámkérdéseinek csapásait; mutogattak-magyaráztak az activity állomáson Schlagerné Kónya Anita tanárnő fogalmai által vezérelve; szorgalmasan rakosgatták a kis képdarabokat Soós Györgyi tanárnő puzzle feladatánál; nagy gonddal oldották a keresztrejtvényt Tótka Zsuzsanna és Varga Adrienn tanárnők által ellenőrizve és igyekeztek minden apró részletet megjegyezni az Erzsébet királynőről szóló film részletéből, hogy Kocsis Zsolt tanár úr furfangos kérdéseire a helyes válaszokat adhassák.

A tavalyi győztes csapatnak nagy harcban sikerült megvédenie az első helyet: győztek az Alexandroszok, azaz Tóth Bálint, Pohl György és Joó Csillag a 11.d osztályból. Második helyen a 11.b osztály “Nemesei” végeztek: Korom Léna, Kanizsay Zsanett és Garai Zsombor. Harmadik lett a 11.a “Spanyol inkvizíció” csapata: Dömötör-Nagy Nóra, Zíger Viktória és Büki Máté. A helyezettek finom Milka csokit és oklevelet kaptak. A jutalmazásban ismét segítségünkre volt Giczi Imréné Manyi néni és Sárváry Mariann tanárnő. A fotóért köszönet Tótka Zsuzsanna tanárnőnek!

A törisek nevében minden résztvevőnek köszönjük a megjelenést és gratulálunk!

Mikes 2018 végeredmény csapatnévvel

//]]>