Kémia hónapja
2019-02-28
Pénz7
2019-03-03

Hol landoltunk? Hollandoltunk!

A Budai hosszú évek óta partneri kapcsolatban áll a hollandiai, nijmegeni SSGN iskolával az Erasmus+ program keretein belül. Két tanárunk, a koordinátor Pusztai Balázs és Keszy-Harmath Dániel tanár úr 24 diákkal vágott neki az idei tíznapos cserediák programnak. Február 20. és március 1. között tartott a mindenki számára nagyszerű kaland. Az utazás repülővel és busszal történt. A diákok a cserepartnerük családjainál laktak, és igazán kellemes élményekkel térhettek haza a befogadást és vendéglátást illetően. Tanáraink betekintést nyerhettek az SSGN mindennapos működésébe, a holland pedagógiai gyakorlatba. 

A program részei voltak az eligazító nagyelőadás, a rendhagyó tanórák: migrációról és környezetvédelemről szóló érzékenyítő foglalkozások, viták, sportfoglalkozás, saját csempe dekorálása kékfestéssel, a partneriskola nyelvének megismerése játékos formában, illetve az amszterdami kirándulás, a közös diszkózás, valamint Nijmegen felfedezése telefonos applikáció segítségével. A program egyik csúcspontja a színházban megrendezett Stage Night volt, ahol minden partneriskola bemutatkozott egy tánccal vagy darabbal. A Budai egy bábmesét adott elő, amelyet Keszy tanár úr tanított be és rendezett. A rendezvényt az utolsó este a szülők által szervezett fogadás zárta egy farmon, majd a másnap délelőtti szomorkás hangulatú búcsú.

Nagy barátságok köttettek tanárok és diákok részéről egyaránt. Életreszóló kalandokkal tértünk haza, és várjuk a viszontlátást holland barátainkkal. 🙂

//]]>