Angol szintfelmérő
2019-06-19
EBÉDBEFIZETÉS 2019. SZEPTEMBER HÓNAPRA
2019-08-08

Gólyatábori Tájékoztató 2019/2020

 

BEMUTATKOZÁS 

Sajnos idén a tábor idén nem tudja biztosítani, hogy a diákok csomagjait a vasútállomásról elszállítsa a táborhelyre, így mindenkit arra kérünk, akkora csomagot hozzon magával, amennyit kb. 15 percig gyalogolva elbír. A gurulós bőrönddel lehetetlen a közlekedés, csomagoljatok helyette hátizsákba vagy sporttáskába. 

Köszöntelek a BGSzC Budai Középiskolájának gólyatábori honlapján.
 

A poszt azzal a céllal jött létre, hogy segítse a tájékozódást és információszerzést a leendő budais diákok és szüleik számára. 

Évek óta ugyanazon a helyszínen, a Verőce és Kismaros között található Csattogó-völgyi Üdülőházakban rendezzük meg a kilencedikesek ismerkedő táborát.  

Idén augusztus 21-23-ighárom napon át ismerkedhettek egymással, tanáraitokkal, lényegében az egész iskolával. Játékos programok, versenyek várnak Titeket – gyere el TE is! 

 

INFORMÁCIÓK 

Az alábbiakban igyekeztünk összegyűjteni a leggyakoribb kérdésekre a válaszokat. 

Indulás-érkezés 

A tábor Verőcén lesz, a Börzsönyben, ahova vonattal megyünk majd. Az indulás tehát 2019. augusztus 21szerda lesz. 7.30-ig kell odaérni a Nyugati pályaudvarhoz, a nagy kijelző táblánál van a gyülekező! Mindenki keresse majd a saját osztályának a jelző tábláját (pl. 9.F vagy 9.NYAK), és ott megtaláljátok az idősebb, segítő budais diákokat, vagyis az ifiteket és leendő osztályfőnökötöket. A vonat 8.07-kor indul Vác felé. 

A visszaérkezés augusztus 23-én pénteken lesz. Együtt megyünk majd ki a verőcei vasútállomásra, és a 16.19-es vonattal jövünk vissza a fővárosba. Várható érkezés szintén a Nyugatiba 16.54 körül. 

Mit érdemes hozni? 

gólyatáborban nagyjából egy tucat közös programon, versenyen, megmérettetésen vesztek majd részt. Az ezekhez szükséges eszközöket mi biztosítjuk. A szabadidő eltöltéséhez, illetve az időjárás szeszélyességének könnyebb elviseléséhez érdemes hozni néhány dolgot. 

  • sportfelszerelés – lesznek osztályok közötti sportversenyek (várhatóan foci, kosárlabda és röplabda), ahol farmerban kevéssé tudsz hatékony lenni; 
  • fürdőruha – a tábor területén van egy kisebb medence, amelyben jól esik egy kicsit megmártózni; 
  • meleg ruha – faházakban fogtok aludni, ahol az augusztus végi éjszakákon hűvösre fordulhat az idő; 
  • Szúnyog és kullancsriasztó illetve nap elleni védekezéshez szükséges eszközök; 
  • esernyő/esőkabát – reményeink szerint nem lesz rá szükség, de sajnos az időjárás nem a szervező csapat része. 

Általában érdemes kényelmes ruhát és cipőt hozni, mert sokat fogtok mozogni. Illetve, ha van otthon társasjátékod vagy kártyád, és szívesen meg is tanítanád leendő osztálytársaidat, akkor ne habozz, dobd be azt is! 

Mit ne hozz?  

A nagy értékű tárgyakat (pl. laptop, iPad, hangfalak) hagyd otthon, hiszen a programok sokasága miatt nem lesz időd ezekkel foglalkozni. Tehát javasoljuk, hogy csak a táborozáshoz feltétlenül szükséges ruházatot és egy mobilt hozz magaddal.  

Étlap 

Teljes ellátásban lesz részetek, tehát napi háromszori bőséges étkezés. Tavaly zsíros- és lekváros kenyér partit csaptunk esténként, így az éhhalál nem fenyeget.  

Kit kereshetsz, ha kérdésed merül fel az utazás előtt?  

A tábor szervezői: Jákli Zsófia (20-211-9650) és Heits Anita (30-863-4681).  

//]]>