EBÉDBEFIZETÉS 2020. FEBRUÁR HÓNAPRA
2020-01-09
Segítés a Mikulásnak
2020-01-17

Karácsonyi adományozás

2019-ben is megvalósult az a mára hagyományossá vált karácsonyi adományozás, amelyben az OTP Fáy András Alapítvány két mintaiskolájával, a BGSZC Budai Középiskolájával, a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolával, valamint az OTP Marketing Igazgatóságával és a Humanitás Szociális Alapítvánnyal karöltve adományokat gyűjt rászorulók számára.

Az elmúlt 7 évben ez az összefogás szinte már intézményesült és az eleinte 60 megajándékozott család helyett a résztvevő felek idén már több mint 140 családnak, két óvodának és egy anyaotthonnak tudták szebbé, könnyebbé tenni a karácsonyt és az új év kezdetét játékokkal, tartós élelmiszerekkel.

Ebben az évben az adományokkal telt zsákok ismét 3 térségben kerültek kiosztásra, jelesül a Jászságban, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és a Pest megyében. A zsákok leginkább tartós élelmiszereket és néhány játékot is tartalmaztak, amelyek meghatározó részét diákok gyűjtötték és csomagolták össze, ezzel még személyesebbé téve az adományokat. Idén már 3. alkalommal sikerült óvodás korú gyerekek fejlődését támogatni úgy, hogy egy jászsági és egy nyíregyházi óvodai intézmény, illetve ezek tagintézményei kaptak fejlesztő játékokat.

Az átadó ünnepségek 2019. december 16-án Jászárokszálláson, december 17-én Budapesten, december 18-án Nyíregyházán kerültek megrendezésre, a budapesti ünnepségről készült kisfilm itt tekinthető meg:

https://drive.google.com/open?id=11H489jMgvUWxVOKm50_ONPaxGVWwLLMu

//]]>