DIGITÁLIS OKTATÁS – 7 – 8. HÉT TANMENETE
2020-04-25
E-Ballagás 2020
2020-04-30

„Tudatos fogyasztók hete” – digitális oktatás keretében

„Tudatos fogyasztók hete” – digitális oktatás keretében

Március elején jelentkeztünk a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület által meghirdetett „Tudatos fogyasztók hete” elnevezésű pályázatra, mely az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.

 

A program során az Egyesület vállalta, hogy elkészít egy elektronikus fogyasztóvédelmi szakmai háttéranyagot ”Fogyasztóvédelem diákoknak” címmel annak érdekében, hogy a diákokhoz minél több információ juthasson el a témakörben. Ehhez kapcsolódóan áprilisban rendeztünk volna egy tematikus napot, ahol fogyasztóvédelmi szakemberek tartottak volna interaktív előadásokat. A program zárásaként pedig egy „Fogyasztóvédelmi Totóverseny”  megrendezését tervezték, ahol 3 fős csapatokban egy 13+1 kérdésből álló totót töltöttek volna ki a diákok, mintegy visszamérve mennyire sikerült elsajátítani a fogyasztóvédelmi ismereteket.

A rendkívüli helyzet ellenére a program nagy részét sikerült megvalósítani. A digitális háttéranyagot még a tavaszi szünet előtt megkapták érdeklődő tanulóink, azt tanulmányozták, és a múlt héten szakmai tanáraik közreműködésével kitöltötték a totót. A programban 9 osztály tanulói vettek részt, és ebből 127-en töltötték ki és küldték vissza a programot lezáró „Fogyasztóvédelmi totó”-t.

Az eredményeket továbbítottuk a Fogyasztóvédelmi Egyesületnek. Köszönjük a programban részt vevő diákok és tanáraik közreműködését abban, hogy a távoktatás keretei között is sikerült megvalósítani a vállalt programot.

//]]>