ECDL (Európai Számítógép-használói Jogosítvány)

Az Európai Számítógép-használói Jogosítvány magyarországi megszerzésének lehetőségével alkalom nyílik arra, hogy bárki lemérje mennyire jártas a számítógépek, illetve számítógépes programok használatában. A sikeres vizsgázó egy olyan, európai szinten elfogadott bizonyítványhoz jut, amellyel igazolja, hogy képes a mai modern társadalmak működéséhez elengedhetetlen számítógépek, illetve számítógépes programok kezelésére, képes tudását állandóan megújítani és azt munkája során hatékonyan felhasználni.

A vizsgák megszerzéséhez vizsgakártyát kell váltani (regisztráció). A diákok a vizsgákat az első sikeres vizsgától számított négy éven belül teljesíthetik. Az egyes vizsgák természetesen Magyarországon kívül is, bármely ECDL-tagország vizsgaközpontjaiban letehetők, ehhez csupán egy érvényes vizsgakártyára van szükség.

Az ECDL moduljai

Már 4 kötelező és 3 szabadon választott vizsgával is megszerezhető az ECDL Select bizonyítvány. A szabadon választható modulok között szerepel a Képszerkesztés és a Webszerkesztés is, ugyanakkor elhagyhatóvá válik néhány eddig kötelező modul.

ECDL-1

Az ECDL START lényege, hogy az ECDL végbizonyítvány megszerzéséhez szükséges 7 modul helyett kezdetként elegendő 4 modulvizsgát tenni ahhoz, hogy bárki – továbbra is korra és iskolai végzettségre való tekintet nélkül – hozzájuthasson első, az informatikai írástudást igazoló nemzetközi bizonyítványához. Mindezek után még mindig nyitva áll az út a teljes bizonyítvány megszerzéséhez.

ECDL-2

Iskolánk (Fényes Elek Közgazdasági Szakközépiskola, 2007 szeptembere óta Budai Középiskola) 1998 novembere óta ECDL vizsgaközpont. Szülőknek, volt tanítványoknak, felnőtt jelentkezőknek tanfolyamokat szervezünk, de lehetőség van csak vizsgára jelentkezni is. A vizsgapéldatár nyilvános, pdf formátumban bárki letöltheti, a vizsgafeladatok megoldásához szükséges forrásfájlok szintén letölthetőek a www.ecdl.hu honlapról.

A felnőttek tanításában is komoly hagyományokkal rendelkezünk. Tapasztalt tanárok korszerű számítógéptermekben oktatnak.

További információ: a www.ecdl.hu honlapon olvasható.

További tájékoztatás telefon: 225-75-10/121. mellék  (Szolvik Hajnalka).

Címünk: Budai Középiskola, Budapest XII., Márvány u. 32.

 

//]]>