ECDL (Európai Számítógép-használói Jogosítvány)

Az Európai Számítógép-használói Jogosítvány magyarországi megszerzésének lehetőségével alkalom nyílik arra, hogy bárki lemérje mennyire jártas a számítógépek, illetve számítógépes programok használatában. A sikeres vizsgázó egy olyan, európai szinten elfogadott bizonyítványhoz jut, amellyel igazolja, hogy képes a mai modern társadalmak működéséhez elengedhetetlen számítógépek, illetve számítógépes programok kezelésére, képes tudását állandóan megújítani és azt munkája során hatékonyan felhasználni.

A vizsgák megszerzéséhez vizsgakártyát kell váltani (regisztráció). A diákok a vizsgákat az első sikeres vizsgától számított négy éven belül teljesíthetik. Az egyes vizsgák természetesen Magyarországon kívül is, bármely ECDL-tagország vizsgaközpontjaiban letehetők, ehhez csupán egy érvényes vizsgakártyára van szükség.

Az ECDL moduljai

Már 4 kötelező és 3 szabadon választott vizsgával is megszerezhető az ECDL Select bizonyítvány. A szabadon választható modulok között szerepel a Képszerkesztés és a Webszerkesztés is, ugyanakkor elhagyhatóvá válik néhány eddig kötelező modul.

ECDL-1

Az ECDL START lényege, hogy az ECDL végbizonyítvány megszerzéséhez szükséges 7 modul helyett kezdetként elegendő 4 modulvizsgát tenni ahhoz, hogy bárki – továbbra is korra és iskolai végzettségre való tekintet nélkül – hozzájuthasson első, az informatikai írástudást igazoló nemzetközi bizonyítványához. Mindezek után még mindig nyitva áll az út a teljes bizonyítvány megszerzéséhez.

ECDL-2

  ECDL Standard
bizonyítvány
*
ECDL Base
bizonyítvány
**
Önálló (egymodulos)
bizonyítvány
Számítógépes alapismeretek kötelező kötelező  nem
Online alapismeretek kötelező kötelező  nem
Szövegszerkesztés kötelető kötelező  nem
Táblázatkezelés kötelező választható  igen
Adatbázis-kezelés választható választható  igen
Prezentáció választható választható  igen
Képszerkesztés választható választható  igen
Webszerkesztés választható választható  igen
IT biztonság választható választható  igen
IKT pedagógusoknak választható választható  igen
Elektronikus hitelesség, elektronikus aláírás választható választható  igen
Képernyőolvasás és optikai karakterfelismerés*** választható*** választható***  igen
CAD  –  –  igen
Advanced szövegszerkesztés  –  –  igen
Advanced táblázatkezelés  –  –  igen
Advanced adatbázis-kezelés  –  –  igen
Advanced prezentáció  –  –  igen

*: Az ECDL Standard bizonyítvány megszerzéséhez 7 modult megszerzése szükséges, ebből 4 kötelező, valamint további 3 választható.
**: Az ECDL Base bizonyítvány megszerzéséhez 4 modult megszerzése szükséges, ebből 3 kötelező, 1 választható.
***: A modul látássérült emberek számára készült és a prezentáció modul helyett javasolt az ECDL jogosítvány megszerzéséhez.

Iskolánk 1998 novembere óta ECDL vizsgaközpont. Szülőknek, volt tanítványoknak, felnőtt jelentkezőknek tanfolyamokat szervezünk, de lehetőség van csak vizsgára jelentkezni is. A vizsgapéldatár nyilvános, pdf formátumban bárki letöltheti, a vizsgafeladatok megoldásához szükséges forrásfájlok szintén letölthetőek a www.njszt.hu honlapról.

A felnőttek tanításában is komoly hagyományokkal rendelkezünk. Tapasztalt tanárok korszerű számítógéptermekben oktatnak.

További információ: a www.njszt.hu honlapon olvasható.

További tájékoztatás telefon: 225-75-10/121. mellék  (Szolvik Hajnalka).

Címünk: BGSzC Budai Középiskolája, 1126 Budapest XII., Márvány u. 32.

1
2
3
Sign Up
Service
Location
BGSzC Budai Középiskolája D106
Service
Service Provider
Balog Krisztián
Select Time

//]]>