Tisztelt Látogató!

A BGSZC Budai Középiskolájában minden érdeklődő általános iskolás talál neki megfelelő képzést, az angol-magyar két tannyelvű, nyelvi előkészítő, a történelem-, a természettudomány-, informatika-, gazdasági-, a médiatagozatos gimnáziumi képzéstől kezdve a közgazdasági, a kereskedelem és az ügyvitel szakmacsoportos szakgimnáziumi képzésen át az OKJ-s képzésekig.

A Déli pályaudvar és a metró közelsége mind a budapesti, mind az agglomerációból érkezők számára könnyen megközelíthetővé teszik iskolánkat.

2015-ben elnyertük az Örökös Ökoiskola címet, mivel iskolánk alapító tagja volt az ökoiskola hálózatnak. A már jól bevált hagyományokat továbbfejlesztve nagyon színes ökoélet bontakozik ki iskolánkban. Elsősorban megtanítjuk tanulóinkat környezettudatosan élni, elsajátítják a szelektív hulladékgyűjtés gyakorlatát, versenyeket, kiállításokat szervezünk a különböző jeles napok alkalmából. Az iskola fő nevelési elvei közé tartozik, hogy tágabb környezetüket szerető, óvó, gondozó – vagyis környezetbarát – felnőttekké váljanak diákjaink. Iskolánk életmentő pontként is működik.

Tanulóink szociális érzékenységét mi sem jellemzi jobban, minthogy karácsonykor minden osztályunk egy nagy zsákot tölt meg tartós élelmiszerekkel, melyet a Fáy András Alapítvány segítségével rászoruló családokhoz juttatunk el.

A magas színvonalú oktató munkát számos versenyeredmény is bizonyítja. Tanulóink minden évben sikeresen szerepelnek az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, a Tudományos Diákkörök Országos Versenyén, a Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenyén, az angol két tannyelvű iskolák Országos Angol Nyelvű Civilizációs Versenyén, melynek többször szervezői is voltunk. Több Kazinczy-díjas diákkal is büszkélkedhetünk.

A sokrétű külföldi tanulmányi kirándulásokon tanulóink lehetőséget kapnak, hogy más népek kultúrájával és nyelvével ismerkedhessenek. Az úti célok többek között Bécs, Krakkó, Róma, Erdély és Spanyolország voltak. Az Erasmus projekt keretében holland diákcsere kapcsolatot is ápolunk.

A 35 ezer kötetes könyvtár olyan hatalmas tudástárat biztosít, amelynek segítségével tanulóink bármilyen információt megtalálhatnak. Ugyanezt a célt szolgálja a 11 korszerűen felszerelt számítógép-terem is. A médiaoktatást egy speciális Macintosh gépekkel felszerelt terem segíti. Iskolánk ECDL központként is működik.

Nagyon fontosnak tartjuk tanulóink mindennapi testmozgását. A számos sportköri foglalkozás mellett, jól felszerelt konditermek, az udvaron télen jégpálya várja diákjainkat.

2011-től iskolánk az OTP Fáy András Alapítvány Mintaiskolája.

Legfontosabb céljaink a tudatosság igényének kialakítása a középiskolás években (pénzügyek, karrier, felelősség, környezettudatosság, szociális érzékenység), szemléletformálás az öngondoskodó egyéntől a felelős gazdálkodóig. Így diákjaink egy sikeres és lehetőleg boldog élet kialakításához és formálásához kapnak segítséget. Tanulóink nagy kedvvel vesznek részt ezeken a programokon. Arról is beszámolnak, hogy az iskolán kívüli rendezvények, táborok, az O.K. Központ látogatásának élménye, az iskolaitól eltérő pedagógiai módszerek nagy hatással vannak rájuk.

Iskolánk célkitűzése, hogy tanulóinkat felkészítse a közép- és emelt szintű érettségi vizsgára, így az egyetemi, főiskolai tanulmányok és OKJ-s képzések sikeres elvégzése, valamint az, hogy korszerű ismereteik révén a hazai és a nemzetközi munkaerőpiacon is versenyképessé váljanak itt végzett diákjaink.

Banusné Molnár Zsuzsanna

igazgató

 

[robo-gallery id=”4444″]

//]]>